Rob

Rob

1. Sinds wanneer ben je lid van Thalia?

In 1991 ben ik lid van Thalia geworden en ben in 1997 benoemd tot erelid.

2. Hoe ben je bij Thalia terecht gekomen?

Ik ben in 1989 vanuit IJsselstein naar Zoetermeer verhuisd en ben op zoek gegaan naar een nieuwe toneelvereniging. Na de voorstellingen van verschillende Zoetermeerse toneelverenigingen bezocht te hebben viel mijn keus op Thalia.

3. Heb je nog andere nevenfuncties binnen de vereniging?

Naast het spelen van rollen heb ik al vele producties van Thalia mogen regisseren.

4. Wat vond je de leukste rol om te spelen?

Ik vind het moeilijk om een keus te maken, maar aan de rol van Manus uit de musical “De Jordaan” (1997) en die van Pater Breukelmans uit “Zusters in Zaken” (2013) heb ik de mooiste herinneringen.

5. Aan welke stukken denk je nog wel eens terug en waarom?

Dat zijn er best veel, maar als ik toch een keus moet maken zijn dit:

– als speler: musical “De Jantjes” (1994), omdat ik daar voor in het eerst de Grote Zaal van het Stadstheater mocht spelen en als Blauwe Toon ook nog eens mijn eerste solo moest zingen.

– als regisseur: De Italiaanse Meesterhand (1992), omdat dit mijn eerste regie was bij Thalia en ik mij in dit ‘komische horrorscenario’ als regisseur volledig kon uitleven.

 

 6. Wat maakt Thalia voor jouw een leuke vereniging om lid van te zijn?

Thalia bestaat uit een fijne groep mensen, die allemaal een passie voor toneelspelen delen en waar je ook buiten toneel om op kunt bouwen. Voor mij komt daar als regelmatige regisseur van Thalia bij, dat de groep zich ook door mij wil laten regisseren en ik bij hen het volste vertrouwen geniet, dat ik in staat ben om hen naar een succesvolle voorstelling te leiden.